Esős időnk lesz ma, de jövő héten visszatér a nyár

Megosztás

köpönyeg.hu tájékoztatása szerint vasánap északnyugat felől – egy gyenge hidegfront hatására – gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan zápor, zivatar is előfordul. Nagy területen lesz élénk az ÉNy-i szél. A hűvösebb reggeli órákat követően nap közben a 30 fokot is meghaladhatja a csúcsérték.

Jövő héten azonban visszatér a meleg, száraz nyári idő. A hőmérsékletek csúcsértéke fokozatosan növekszik, hétfőn még csak 25 fokot mérhetünk, de a hét második felében már 30-32 fokot is elérheti a hőmérséklet. Az éjszakai minimum értékek is jelentősen növekszenek majd, a kezdeti 13 fokról a hét második felében már nem csökken 18 fok alá a hőmérséklet.

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet – írja dr. Pukoli Dániel orvosmeteorológus.

Kapcsolódó cikkek